Malaisia peaminister: leitud lennukitükk on tõenäoliselt Boeing 777-lt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunudaastane pilt MH370 otsimisoperatsiooni ajast. Pildil on Uus-Meremaa sõjaväelennuki peegeldus.
Möödunudaastane pilt MH370 otsimisoperatsiooni ajast. Pildil on Uus-Meremaa sõjaväelennuki peegeldus. Foto: SCANPIX

India ookeanis asuva Réunioni saare rannas eile leitud lennukitükk pärineb väga suure tõenäosusega Boeing 777 tüüpi lennukilt, ütles täna Malaisia peaminister Najib Razak.

Réunioni saare rannast leiti eile tundmatu lennukitükk, mis vallandas spekulatsioonid, et see võib kuuluda mullu kadunuks jäänud Malaisia reisilennukile lend MH370.

«Algne teave viitab asjaolule, et vrakitükk on väga tõenäoliselt Boeing 777-lt, kuid peame tuvastama, kas see pärineb lennult MH370,» ütles Najib Facebooki vahendusel.

Kahe meetri pikkune tükk tundub olevat osa tiivast. Selle leidsid randa puhastanud inimesed. USA ametnike hinnangul kuulub leiust tehtud fotol näha olev tükk sama tüüpi lennukile, kui mullu märtsis kadunuks jäänud Boeing 777.

Lend MH370, mille pardal oli 239 inimest, jäi kadunuks möödunud aasta 8. märtsi varahommikul lennul Kuala Lumpurist Pekingisse. Ulatuslikud otsingud ei olnud seni tulemust andnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles