Réunioni rannast leitud lennukitükk saadetakse uurimiseks Toulouse'i

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politsei ja sandarmid Saint-André rannas.
Prantsuse politsei ja sandarmid Saint-André rannas. Foto: SCANPIX

India ookeanis asuva Réunioni saare rannast eile leitud lennukitükk saadetakse uurimiseks Prantsusmaale, et jõuda selgusele, kas see võis kuuluda möödunud aastal kadunuks jäänud Malaisia reisilennukile Boeing 777.

Lennukit on tulutult otsitud juba 16 kuud, nüüd randa uhutud tiivatükk annab lootust, et üles leitakse ka ülejäänud lennuk.

Malaisia peaminister Najib Razak ütles, et kahemeetrine lennukitükk pärineb suure tõenäosusega Boeing 777 küljest, tuleb aga välja selgitada, kas tegemist on kadunuks jäänud lennukiga.

Lend MH370, mille pardal oli 239 inimest, jäi kadunuks möödunud aasta 8. märtsi varahommikul teel Kuala Lumpurist Pekingisse. Ulatuslikud otsingud ei olnud seni tulemust andnud.

Malaisia uurijad saabusid Réunioni saarele lennukitükki uurima ja Prantsuse sõjaväekopter tegi vaatlusi saare ümbruse mere kohal.

Malaisia võimud manitsevad ootusi mitte liiga kõrgeks kruvima. "Iga tükk, mis leitakse nõuab kontrollimist, enne kui saab kinnitada, et see kuulus MH370-le," ütles transpordiminister Liow Tiong Lai.

Réunioni valitsusametnikud ütlesid, et on palunud Prantsuse tsiviillennundusameti BEA appi koordineerima rahvusvahlist uurimist vraki päritolu kindlakstegemiseks.

Lennukitükk saadetakse uurimiseks Lõuna-Prantsusmaale Toulouse'i.

Lennuki tiivatüki lähedusest leiti ka tükk tugevalt räsitud kohvrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles