Vene ametnik: Venemaa on valmis tegema kahjutuks iga raketitõrjesüsteemi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
vene raketisüsteemid.
vene raketisüsteemid. Foto: SCANPIX

Venemaa valmistub andma sõjalis-tehnilist vastulööki USA ülemaailmse raketitõrjesüsteemi plaanile ja tema uued tehnilised lahendused teevad mis tahes raketitõrje pihuks ja põrmuks, ütles kaitseministeeriumi ametnik.

«Meil on asju, mida saab kasutada (USA raketitõrjekilbi) vastu, ja see saab olema väga hea vastus. Küllap nad varsti mõistavad, et kõik, mida nad teevad, on kasutu ja mõttetu,» ütles ametnik vastuseks küsimusele, kas Venemaa suudab reageerida USA raketikilbi paigutamisele Euroopasse tema piiri lähedusse.

Ühendriigid ei arvesta oma raketitõrjesüsteemi arendades erinevate tehniliste vahendite ja tehnoloogia kiire arenguga, ütles allikas.

«Iga päev ilmuvad uued tehnilised ideed ja lahendused, neid rakendades on võimalik iga raketitõrjesüsteem neutraliseerida ja sellest mööda minna,» lisas ta. «See tähendab, et tõrjerakettidest müüri ehitades teevad nad täiesti tarbetut tööd.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles