Prantsuse politsei nurjas tuhat katset tunneli kaudu UKsse pääseda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud täna öösel Prantsusmaal Calais's migrante Eurotunnelist eemal hoidmas.
Politseinikud täna öösel Prantsusmaal Calais's migrante Eurotunnelist eemal hoidmas. Foto: SCANPIX

Prantsuse politsei hoidis täna ära üle tuhande migrandi katse Eurotunneli kaudu Suurbritanniasse pääseda; London valmistub kriisikõnelusteks.

«Eile öösel nurjati üle 1000 katse ja peeti kinni umbes 30 inimest,» ütles politseiallikas, kelle sõnul ei ole andmeid, et mõni sisserändaja oleks viga saanud.

Calais'sse saadetud politsei lisajõud avaldavad ilmselt soovitud mõju, sest Eurotunneli alale tungimise katsete arv on nädala algusega võrreldes oluliselt vähenenud.

Prantsusmaa saatis kohale 120 lisapolitseinikku, et ohjeldada kriisi, mis on nõudnud juunist alates 10 inimese elu. Calais's töötab harilikult umbes 300 politseinikku.

Calais' ümbruses on laagris umbes 3000 Süüria, Eritrea ja teiste riikide põgenikku, kelle sihiks on Suurbritannia. Tõotatud maale üritatakse jõuda tunnelit läbivate veoautode ja rongide küljes rippudes.

Põgenikekriis on tõusnud teravaks poliitiliseks probleemiks mõlemal pool La Manche'i väina. Briti peaminister David Cameron valmistub reedel kriisikomisjoni istungiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles