Kremli pressiesindaja Peskov kommenteeris ETV+ juhtumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene presidendi pressisekretär Dmitri Peskov.
Vene presidendi pressisekretär Dmitri Peskov. Foto: SCANPIX

Kreml võttis täna ametlikult kommenteerida Eesti valitsuse soovitust ametnikele mitte suhelda Venemaa riigimeediaga, nimetades seda kummaliseks.

«Selline otsus näib meile mõnevõrra metsik,» lausus Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov Interfaxi teatel.

Peskovi sõnul on kõigis riikides võrdsed õigused juurdepääsul infole ja ametiisikutele. «Jumal tänatud, me elame riigis, kus kehtib massimeedia seadus, mis võimaldab Venemaa ja välismeedial töötada täiesti võrdsetel alustel ja neil on võrdne juurdepääs (ametnikele),» lausus ta.

Eestis on loodava venekeelse telekanali ETV+ peatoimetaja Darja Saare poolt Venemaa riikliku telekanali Rossija 1 uudistesaatele «Vesti» antud intervjuud mitu päeva avalikult arutatud. Intervjuus esitas Vesti esindaja peatoimetajale küsimusi Krimmi kuuluvuse, Ukrainas käiva sõja ja aprillirahutuste kohta ning Saar vastas viisil, mis andis saatelõigu vaatajale võimaluse mõista nagu lähtuks ETV+ nende teemade kajastamisel Eesti valitsuse ametlikust seisukohast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles