Eurotunnelisse üritas ööl vastu tänast siseneda ligi 300 migranti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid proovivad siseneda Eurotunnelisse.
Migrandid proovivad siseneda Eurotunnelisse. Foto: PHILIPPE HUGUEN/AFP

Prantsuse politsei teatel üritasid umbes 300 migranti minna ööl vastu tänast Eurotunneli kaudu Suurbritanniasse, mida on varasemaga võrreldes oluliselt vähem.

Neljapäeva ööl vastu reedet üritasid migrandid siseneda Calais' sadamalinnast Eurotunnelisse üle tuhande korra. Möödunud nädalal üritati igapäevaselt tunnelisse tungida üle 2000 korra. Juunist alates on tunneli läbimise katsel hukkunud 10 migranti.

Prantsusmaa on kriisi ohjamiseks saatnud Calais'sse 120 lisapolitseinikku.

Eurotunneli pressiesindaja sõnul oli pärast lisajõudude saabumist palju vähem katkestusi. Varasemalt oli Calais' 300 politseinikku.

Reedel valvasid tunneli suuet vähemalt neli bussitäit märulipolitseinikke.

Kuigi lisajõud on abiks, siis migrantide surve on ikka veel olemas ning olukorraga tegelemine on jätkuvalt keeruline, ütles üks politseiallikas.

Olukorra teevad raskemaks sajad Prantsuse meremehed, kes reedel linna blokeerisid. Umbes 300 Prantsuse ettevõtte Scop SeaFrance'i töötajat protestivad plaani vastu müüa mõned firma opereeritavad praamid Taani ettevõttele DFDS. Muudatus päädib ilmselt sadade töökohtade koondamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles