Egiptuse kohus lükkas Al-Jazeera ajakirjanike kohtuotsuse taas edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakul Mohamed Fahmy, paremal Baher Mohamed
Vasakul Mohamed Fahmy, paremal Baher Mohamed Foto: ASMAA WAGUIH/REUTERS

Egiptuse kohus lükkas täna taas edasi otsuse langetamise kolme telekanali Al-Jazeera ajakirjaniku protsessis, uus istung määrati 29. augustile.

Esimest korda lükati otsuse langetamine edasi neljapäeval kohtuniku väidetava haiguse tõttu. Pühapäeval teatas kohus, et otsuse langetamine lükatakse edasi, kuna kohtualuseid ei olnud võimalik kohtusse tuua.

Austraallane Peter Greste, kanadalane Mohamed Fahmy ja egiptlane Baher Mohamed mõisteti möödunud aastal vangi libauudiste levitamise eest keelatud islamiliikumise Moslemivennaskond toetuseks. Ajakirjanikud kajastasid Egiptuses valitsevat olukorda pärast islamistist presidendi Mohamed Morsi kukutamist 2013. aasta juulis.

Greste on nüüdseks riigist välja saadetud. Fahmy'd karistati seitsme aasta ja Mohamedi 10 aasta pikkuse vangistusega. Apellatsioonikohus andis korralduse kohtuasja uueks menetlemiseks, sest selle hinnangul puudusid süüdimõistvaks otsuseks piisavad tõendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles