Lõuna-Sudaan sai Rahvusvahelise Olümpiakomitee liikmeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Sudaani mehe kuklale on maalitud noore riigi lipp
Lõuna-Sudaani mehe kuklale on maalitud noore riigi lipp Foto: Thomas Mukoya/REUTERS

 Lõuna-Sudaan sai täna Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) 206. liikmeks, mis võimaldab sellel sõjast laastatud Aafrika riigil osaleda järgmisel aastal suveolümpiamängudel Brasiilias Rio de Janeiros.

Lõuna-Sudaani olümpiakomitee esimene president, kõrge sõjaväeohvitser Wilson Deng Kuoirot ütles ROK-i istungil Kuala Lumpuris, et tema riik astub ROK-i liikmeks suure autunde ja alandlikkusega.

«Me usume kindlalt, et see ajalooline päev, vastuvõtmine ROK-i, saab olema verstapost,» sõnas ta, lisades, et see sündmus aitab kaasa leppimise edendamisele.

Lõuna-Sudaan on olnud 19 kuud kodusõjas, mis on muutnud sportlaste jaoks treenimise peaaegu võimatuks.

Lõuna-Sudaani jooksja Guor Marial lõpetas 2012. aastal Londoni OM-il maratoni 47. kohaga, ta võistles ROK-i lipu all.

Teismeline Margrat Rumat Hasan osales sel aastal Hiinas Nanjingis noorte olümpial, saades naiste 400 meetri jooksus 16. tulemuse.

Lõuna-Sudaan lõi Sudaanist lahku 2011. aastal.

ROK-i juhid aga avaldasid tunnustust Sudaani spordiametnikele, kes aitasid Lõuna-Sudaanil saada rahvusvahelise olümpiakomitee liikmeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles