Pensionäri ähvardab Hitleri-tervituse pärast kolmeaastane vangistus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hitleri- ehk natsitervitus. Pilt on illustratiivne
Hitleri- ehk natsitervitus. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Saksamaal asuvast Freitali linnast pärit 57-aastast pensionäri Andreas M.-i ähvardab Hitleri-tervituse pärast kolmeaastane vangistus, vahendas Saksa leht Bild.

Saksimaa liidumaal asuvas Freitali linnas demonstreerisid grupp inimesi põgenike vastuvõtmise vastu.

Kohalikust linnast pärit Andreas, kes istus oma kaaslastega terrassil ja nautis õlut, tervitas meeleavaldajaid Hitleri-tervitusega.

Saksamaal tabuks ja ebaseaduslikuks peetavat natsitervitust pani tähele pensionäri taga seisev politseinik, kes surus sakslase käe kohe alla. Andrease jaoks tuli see kõik ootamatult – ta ei osanud oodata, et politseinik seisab tema selja taga.

Korrakaitsja selgitas Andreasele teo ebaseaduslikkust ja kirjutas tema andmed üles.

57-aastast pensionäri lisati «põhiseadusevastase organisatsiooni märgi kasutamise» eest politseiregistrisse ja teda võib nüüd selle teo eest oodata kolmeaastane vangistus.

Wikipedia andmeil on Hitleri-tervitus, tuntud kui ka natsitervitus, tänapäeval kriminaalkorras karistatav Saksamaal, Austrias, Tšehhis ja osaliselt Rootsis.

Vaata pilte siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles