Pahameeletormi keskele sattunud Saudi kuningas otsustas Prantsuse Rivierast lahkuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi kuningas Salmani uhke villa Prantsuse Rivieras.
Saudi kuningas Salmani uhke villa Prantsuse Rivieras. Foto: SCANPIX

Saudi Araabia kuninga puhkus Prantsuse Rivieras jäi lühikeseks, sest teadmata põhjustel otsustas ta juba nädal hiljem Marokosse lennata.

Kõrge külalise vastuvõtt põhjustas Prantsusmaal pahameelt, erilist alust andis selleks julgeoleku põhjustel kinni pandud avalik rand, kirjutab BBC. Prantslased hakkasid protestiks allkirju koguma ning nüüdseks on neid antud juba üle 100 000.

Kuigi algse kava kohaselt pidi kuningas Salman Rivieras veetma kolm nädalat, lahkus ta sealt kaheksa päeva pärast. Temaga koos läks kaasa vähemalt pool tuhandepealisest kaaskonnast, teatas Riviera ametnik Philippe Castanet.

Saudi allikas teatas uudisteagentuurile Reuters, et kuninga lahkumine oli tema puhkeprogrammis eelnevalt kindlaks määratud ja see ei ole seotud Prantsusmaal puhkenud meediakäraga.

Pole teada, kas kuningas kavatseb oma eravillasse sel suvel veel tagasi tulla. Täpselt villa kõrval asuv Mirandole rand taasavatakse kõigile külastajatele täna.

Ka eemaldatakse tulevate nädalate jooksul teinegi kohalike pahameele pälvinud uuendus – randa valatud suuremõõtmeline betoonklots, mida oli tarvis ajutise lifti jaoks, millega sai villast otse randa laskuda.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles