Briti valitsus lubas illegaalide vastu uusi meetmeid

BNS
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Calais's eile.
Migrandid Calais's eile. Foto: SCANPIX

Briti valitsus avalikustas täna uued meetmed illegaalsete immigrantide vastu, muu hulgas on elamispinna omanikel nüüdsest kohustus nad välja tõsta.

Elamispinna omanikke, kes ei tõsta välja üürilisi, kellel pole õigust Suurbritannias viibida või kes ei kontrolli nende staatust enne neile elamispinna üürimist, ähvardab kuni viieaastane vangistus, sätestab lähikuudel parlamenti jõudev uus immigratsiooniseadus.

Immigratsioon on Briti poliitika üks kõige tundlikumaid teemasid, peaminister David Cameroni valitsus on üritanud aastaid immigrantide arvu piirata. Pildid La Manche´i ületada üritavatest tuhandetest illegaalidest on kaasa toonud opositsiooni nõudmise, et valitsus peaks olukorra normaliseerimiseks rohkem ära tegema.

Prantsuse ja Briti siseministrid hoiatasid eile ajalehes Sunday Telegraph, et kahe riigi tänavad ei ole sillutatud kullaga. Cameroni valitsus üritab hajutada võimalikku arusaama, et illegaale ootab Suurbritannias soe vastuvõtt. Eelmisel nädalal lubas London eraldada Calais´ lähistel Coquelles´is Eurotunneli raudtejaama turvatara tugevdamiseks kümme miljonit eurot ning saata abijõude illegaale ohjeldama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles