Filipiinidel hukkus maoistide ja sõdurite kokkupõrkes viis inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiini maoistid Manila tänavatel
Filipiini maoistid Manila tänavatel Foto: ROMEO RANOCO/REUTERS

Filipiinide keskosas sooritasid maoistidest geriljad eile varitsusrünnaku valitsusvägedele, hukkus neli mässulist ja üks sõdur, teatas sõjavägi täna

Filipiinide Kommunistliku Partei (CPP) relvastatud tiiva Uus Rahvaarmee (NPA) võitlejad ründasid Masbate saarel liikunud sõdurite kaheveokilist konvoid, millele järgnes lühike tulevahetus, ütles sõjaväe pressiesindaja major Angelo Guzman.

«Meie sõdurid avasid vastutule ning suutsid olukorra ümber pöörata, mille tagajärjel oli hukkunuid mässuliste poolel rohkem,» lausus Guzman.

Relvakokkupõrkes hukkus neli mässulist ja valitsusväelane. Kolm sõdurit sai haavata, lisas ta.

Vaesunud Masbate saar on üks viimastest kohtadest, kus NPA jõud jätkavad sõdurite ründamist. Guzmani hinnangul on mässulised olnud viimastel nädalatel aktiivsemad, sest soovivad jätta endast jõulist muljet enne tuleva aasta üldvalimisi.

Varasematel valimistel lubati kohalikel kandidaatidel teha kampaaniat NPA tugipunktide lähistel vaid juhul, kui nad maksid rühmitusele niinimetatud revolutsioonimaksu.

NPA ülestõus kestab juba viimased 46 aastat ja rühmitusel on ligi 4000 liiget.

Rahuläbirääkimised valitsusega on seiskunud, sest president Benigno Aquino valitsus lükkas tagasi mässuliste nõudmise vabastada mitu nende vangistatud liidrit, kes seisavad silmitsi kriminaalsüüdistustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles