USA kinnitas Süürias õhulöökide kasutamist liitlasjõudude toeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Süüria Väe nekrutid
Uue Süüria Väe nekrutid Foto: STRINGER/REUTERS

Ühendriigid sooritasid reedel esimese õhulöögi toetamaks Süürias mässuliste rühmitust Uus Süüria Vägi, mille USA on välja õpetanud ja varustanud, teatas Pentagon täna.

«Astume samme kaitsmaks (rühmitust) Uus Süüria Vägi, mille oleme välja õpetanud ja varustanud,» ütles Pentagoni pressiesindaja Bill Urban AFP-le.

«Möödunud reedel leidis aset esimene,» ütles Urban viitega õhulöögile.

Varasemalt ütles kõrge valitsusametnik, et Ühendriigid sooritasid vastuseks rünnakule USA väljaõpetatud vägele õhulöögi terrorivõrgustiku Al-Qaedaga seostatud Al-Nusra Rindele.

Ühendriigid on valmis astuma lisasamme USA väljaõpetatud ja varustatud jõudude toetuseks ning hoiatab Süüria presidenti Bashar al-Assadi režiimi mitte sekkuma, teatas Valge Maja pressiesindaja John Earnest esmaspäeval.

«President andis sellele hiljuti heakskiidu oma kõrgete sõjanõunike soovitusel,» ütles kõrge valitsusametnik AFP-le.

Ühendriigid on pühendunud sõjalise jõu kasutamisele kus iganes, et kaitsta koalitsiooni väljaõpetatud ja varustatud Süüria opositsioonivägesid, lisas Earnest.

Otsus langetati vastavalt 2001. aastal kehtestatud reeglile, mis lubab kasutada sõjalist jõudu terrorirühmituste vastu. Ametnike hinnangul annab see õiguse osutada kaitseotstarbelist tuletoetust. Kriitikute arvates on kõnealust reeglit tõlgendatud liiga avaralt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles