Allikas: Moskva kinnitab korraldust Rootsi diplomaadi väljasaatmisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi ja Vene lipp enne jalgpallimatsi
Rootsi ja Vene lipp enne jalgpallimatsi Foto: VINCENZO PINTO/AFP

Venemaa võimud kuulutasid Rootsi diplomaadi soovimatuks isikuks vastuseks Stockholmi ebasõbralikele sammudele, ütles Vene välisministeeriumi kõrge ametnik Interfaxile.

"Välisametkond kinnitab Rootsi Moskva-saatkonna töötaja persona non grata'ks kuulutamist vastuseks Stockholmi ebasõbralikule käitumisele Vene diplomaadi suhtes. Vastutus selle provokatiivse sammu tagajärgede eest lasub täielikult Rootsi poolel," ütles infoallikas.

Rootsi välisministeeriumi teatel andis Moskva ühele nende diplomaadile korralduse Venemaalt lahkuda.

"Vene võimud teavitasid meid, et Rootsi suursaatkonna üks diplomaatidest peab riigist lahkuma .... Venemaa tegi selgeks, et peab seda vastuseks Rootsi otsusele saata riigist välja üks Vene diplomaat," ütles välisministeeriumi pressesindaja Johan Tegel AFP-le esmaspäeval.

"Samm (diplomaadi väljasaatmine) astuti pärast tuvastamist, et see saatkonna töötaja jäi vahele tegevustega, mis olid vastuolus diplomaatiliste suhete Viini konventsiooniga," ütles välisministeeriumi pressiesindaja Interfaxile teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles