Al-Qaeda Kaukaasiast pärit võitlejad süüdistavad Islamiriiki valskuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jabhat Al-Nusra võitleja lipuga
Jabhat Al-Nusra võitleja lipuga Foto: STRINGER/REUTERS

Dagestanist pärit Al-Qaeda võitlejad Süürias süüdistavad intervjuus islamistide lehele Al-Manara Al-Bayda Islamiriigi värbamiskampaaniat valelikkuses ja potjomkinluses.

Al-Qaeda Süüria kodusõjas tegutseva vasallorganisatsiooni Jabhat Al-Nusra islamistid sõnasid, et ISi poolt loodud «riik» pole muud kui HD formaadis tehnoloogiavidinate ekraanidel nähtav miraaž ja illusioon.

Nende sõnul pole Internetis loodud Islamiriigi kuvand vastavuses tegelikkusega. Islamistid, kes enda sõnul on juba kogemustega pühasõdalased, soovitavad noorel islamistlikult meelestatud noorsool koguda vähem infot Youtube'st ja uurima rohkem fiqh'i (islami õigusteadust).

Nende sõnul on Islamiriigi brutaalsus vastuolus usu nimel peetava sõja traditsiooniliste nõudmistega.

Intervjuu andnud dagestanlased võitlevad koos peamiselt usbekkidest ja tšetšeenidest moodustunud Katiba Sayfullah allüksuses Jabhat Al-Nusra ridades.

Nii Al-Qaeda kui ka Islamiriik on viimasel ajal hakanud pöörama senisest suuremat tähelepanu venekeelsele meediapropagandale. Islamiriigi venekeelset propagandat juhib karatšai päritolu Abu Jihad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles