Lukašenko: Valgevene on Venemaa viimane liitlane

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakul Lukanšeko, paremal Putin
Vasakul Lukanšeko, paremal Putin Foto: Alexei Druzhinin/Alexei Druzhinin/TASS

Valgevene president Aleksandr Lukanšeko avaldas täna veendumust, et Venemaa ei hakka mitte mingitel asjaoludel Valgevenega sõdima.

«Venemaa ei hakka iial Valgevenega sõdima. See oleks katastroof Venemaa enese jaoks. Te ei usu seda ise ka, ma ei tea, miks te kirjutate, et kõigepealt Ukraina ja meie oleme järgmised. Valgevene on jäänud Venemaa Föderatsiooni viimaseks ausaks, tõeliseks liitlaseks,» ütles Lukašenko Minskis usutluses Euroradiole, Vabale Euroopale ja portaalile tut.by.

«Võib-olla tahab keegi homme Polesjest tüki ära lõigata. Kujutate ette, milline oleks minu ja meie rahva reaktsioon? Me sõdiksime iga maalapikese eest. Ma ütlesin (Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretärile Oleksandr) Turtšõnovile, et kui see on teie maa, siis miks te selle eest ei sõdinud? Seda enam, et seal asus hulgaliselt Ukraina vägesid. Miks ei sõdinud? Miks tunnistasite, et see pole teie maa?» rääkis Lukašenko.

Ühtlasi avaldas ta arvamust, et «vene maailma» teema on minetanud oma aktuaalsuse.

«See pole tõsi, et enamik on «vene maailma» poolt. Ma küsisin Vene saadikult Minskis Aleksandr Surikovilt, mida tähendab vene maade ühendamine ja mis asi on vene maailm? Keegi pole suutnud mulle seletada,» ütles Valgevene riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles