Dombrovskis peatas kõnelused Koosmeele Keskusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Dombrovskis valimispäeval.
Valdis Dombrovskis valimispäeval. Foto: SCANPIX

Läti järgmise valitsuse tuumiku moodustavad üldvalimised võitnud valimisliit Ühtsus ja kolmandaks jäänud Roheliste ja Põllumeeste Liit, teatas täna peaminister Valdis Dombrovskis.

Koostöökõnelused on kavas ka rahvusliku liiduga Isamaale ja Vabadusele, kuid läbirääkimised valimistel teise tulemuse saavutanud venemeelse Koosmeele Keskusega on lõppenud, vahendas LETA.

Dombrovskis ütles, et tema ettepanekule moodustada koalitsioon neljast valimisliidust vastas jaatavalt üksnes Roheliste ja Põllumeeste Liit, samas kui isamaalaste vastus oli «põhimõtteliselt positiivne». Viimastega on veel mõned küsimused lahtised.

Koosmeele Keskus (KK) andis Dombrovskise sõnul kaks vastust. Esimene väljendas valmisolekut pidada läbirääkimisi, teise vastusega aga sooviti alustada koalitsioonikõnelusi n-ö puhtalt lehelt ehk võtmata arvesse Ühtsuse tingimust, et KK tunnistaks nõukogude okupatsiooni ja ei üritaks muuta Läti riigikeelt.

Kuna Ühtsus ei olnud nõus nimetatud tingimusest loobuma, on kõnelused Koosmeele Keskusega katkenud, võttis peaminister olukorra kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles