Türgi pruutpaar kutsus pulma 4000 Süüria põgenikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorpaar külalistele toitu jagamas.
Noorpaar külalistele toitu jagamas. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Möödunud nädalal Lõuna-Türgis Kilisi linnas abieluliidu sõlminud noorpaar otsustas teha oma pulmapeost heategevussündmuse ning kutsus koos endaga sööma-jooma ja tähistama 4000 Süüriast pärit põgenikku.

Fethullah Üzümcüoğlu ja Esra Polat said idee helde peo korraldamiseks peigmehe isalt Ali Üzümcüoğlult. «Mõtlesime, et säärasel õnnelikul päeval tahame jagada pulmapidu oma Süüria vendade ja õdedega. Jumala tahtel hakkavad ka teised sama tegema ja neile toitu andma. Meie jaoks oli see huvitav õhtusöök,» jutustas meheisa.

Toit külaliste jaoks veeti kohale veoautodega ja jagajate seas oli ka pruutpaar ise. Raha ürituse jaoks saadi kokku kummagi peategelase vanematelt, kohale kutsutud põgenikud olid kõik pärit kas linnast endast või selle lähiümbrusest.

«Alguses olin ma šokeeritud, kui Fethullah sellise mõttega lagedale tuli,» rääkis pruut Polat. «Aga pärast võitis see mu poolehoiu, see oli nõnda imeline kogemus. Ma olen õnnelik, et saime jagada oma pulmaeinet inimestega, kellel on tõsine puudus.»

Peigmees lisas, et näha rõõmu Süüria põgenike laste silmades oli hindamatu kogemus. «Alustasime oma teekond õnne poole teiste õnnelikuks tegemisega ja see on vägev tunne,» lausus Üzümcüoğlu. Tema sõnul said peost innustust ka tema sõbrad, kes kavatsevad oma pulmad täpselt samamoodi korraldada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles