Londoni metrootöötajad streigivad öiste sõitude vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni metrootöötajad juulikuise streigi ajal
Londoni metrootöötajad juulikuise streigi ajal Foto: MATT DUNHAM/AP

Londoni metroo töötajad alustavad kolmapäeva õhtul streiki protestiks kavandatavate öiste sõitude vastu, rongid jäävad seisma kell 18.30 ega liigu reede varahommikuni.

Streik tõotab häirida miljonite igapäevareisijate ja turistide elu. Maapealseid ronge ja busse streik ei puuduta.

Tegemist on teise tööseisakuga kahe kuu jooksul. Juulis korraldasid metrootöötajad 24-tunnise streigi, mis oli esimene alates 2002. aastast.

Ametiühingud peavad raskeid läbirääkimisi Londoni metroo operaatorfirmaga linnapea Boris Johnsoni plaani üle hoida alates 12. septembrist metroorongid reedeti ja laupäeviti käigus ka öösel.

Kui kõnelused esmaspäeval katkesid, tegi metroorongijuhtide ametiühing ASLEF Londoni linnavõimudele ettepaneku lükata plaan edasi, kuni töötajate palgas ja töötingimustes kokkuleppele jõutakse. Ametiühing süüdistab kompanii juhtkonda täielikus paindumatuses tingimuste üle.

Johnson ütles aga, et metrootöötajatele on tehtud niigi väga helde pakkumine, ning kellegi tööaeg ei pikene senisega võrreldes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles