Ukraina kuulutas Vene kindralstaabi ülema tagaotsitavaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SBU juht Vasõl Hrõtsak
SBU juht Vasõl Hrõtsak Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS

Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) kuulutas tagaotsitavaks Venemaa relvajõudude kindralstaabi ülema Valeri Gerassimovi ja kümme Vene sõjaväelast.

SBU peauurimisvalitsuse ülem Hrõhori Ostafijtšuk teatas kolmapäeval, et tagaotsitavaks kuulutatuid kahtlustatakse Ukraina territooriumil relvastatud konflikti organiseerimises, ettevalmistamsies ja vallandamises.

«Mõned sõjaväelased eesotsas staabiülema Gerassimoviga tegid ettevalmistusi ja vallandasid sõjalise konflikti meie riigi territooriumil,» ütles Ostafijtšuk ajakirjanikele.

Ta seletas, et uurides Ilovaiski lahinguid, milles langes sadu Ukraina sõdureid, esitati kahtlustus Gerassimovile ja kümnele Vene sõjaväelasele, kelle viibimine Ukrainas Ilovaiski sündmuste ajal on kindlalt tõendatud.

Kiievi ringkonnakohus kaalub praegu, missugused piirangud nimetatud sõjaväelastele kehtestada ja kuidas astuda samme nende kinnipidamiseks ja kohtu ette toomiseks, sest tegu on Vene kodanikega, lisas ta.

Vene võimud ei ole omaks võtnud Kiievi süüdistusi Vene sõjaväelaste osalemisest Ida-Ukraina konfliktis.

Ukraina peaprokuröri asetäitja ja sõjaväeprokurör Anatoli Matios ütles aprillis, et juurdluse tulemusena on kindlaks tehtud 459 Ukraina relvajõudude ja teiste üksuste sõduri hukkumine 2014. aasta augustis-septembris Ilovaiski lahingutes. Haavatute arv ulatub 478-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles