Venemaa tahab luua Suessi kanali piirkonda tööstustsooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptlased kogunemas Suessi kanali avatseremooniale
Egiptlased kogunemas Suessi kanali avatseremooniale Foto: ASMAA WAGUIH/REUTERS

Venemaa valitsus loodab detsembriks jõuda Egiptuse valitsusega kokkuleppele luua Suessi kanali piirkonda Venemaa tööstustsoon, ütles Venemaa peaminister Dmitri Medvedev.

«Meie firmad on valmis uue Suessi kanali arendamise majandusprojektides. Üks esimesi samme võiks olla Venemaa tööstustsooni rajamine,» ütles Venemaa peaminister ajalehele Al-Ahram vahetult enne oma Egiptuse visiiti.

Praegu arutatakse seda projekti ministrite tasandil ja arvesse tahetakse võtta ka Egiptuse, teiste Lähis-Ida ja Aafrika riikide turu vajadusi, lisas ta.

Täna toimub Ismailiya sadamas uuendatud Suessi kanali avatseremoonia, mida külastab peale Egiptuse tähtsate võimukandjate ka Prantsuse president. Egiptuse juht Al-Sisi proovib projektiga turgutada islamiäärmuslastega kimpus oleva riigi majandust ja meelitada turule välisinvestoreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles