MH370 ohvrite sugulased avaldasid Pekingis Malaisia teate vastu meelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poja, minia ja lapselapse kaotanud Bao Lanfang.
Poja, minia ja lapselapse kaotanud Bao Lanfang. Foto: SCANPIX

Kadunud lennu ohvrite sugulased avaldasid täna hommikul Pekingis Malaisia peaministri teate vastu meelt, vahendab Briti väljaanne The Guardian.

«Ma tahan ta maha lüüa,» hüüdis 62-aastane Zhang Meiling, kelle tütar ja väimees lennukis olid. «See, mida ta ütles, on jabur. Tahan ta lihtsalt maha lüüa.»

Zhang oli üks kaheteistkümnest ohvrite sugulasest, kes protestisid täna hommikul Malaysia Airlinesi Pekingi esinduse ees. Meeleavaldajad kogunesid paar tundi pärast seda, kui Malaisia peaminister Najib Razak teatas, et kahemeetrine Réunioni saarelt leitud lennukitükk on tõepoolest osa kadunud lennukist.

«515 päeva pärast lennuki kadumist pean teile väga raske südamega ütlema, et rahvusvaheliste ekspertide meeskond on lõplikult kinnitanud, et lennukitükk kuulub tõesti MH370-le,» ütles Razak. Peaminister avaldas lootust, et uudis toob perekondadele vajalikku selgust.

The Guardiani sõnul võttis tema sõnadelt siiski kaalu Prantsuse prokuröri väide, et on küll «väga tugevad märgid», et see kuulub lennule MH370, kuid siiski on vaja täiendavaid uuringuid, millega alustatakse täna.

«Ma ei usu seda,» ütles 63-aastane Bao Lanfang, kelle poeg, minia ja kolmeaastane lapselaps olid reisijate hulgas. «On möödunud 515 päeva – see on piisav aeg tootmaks võltsvrakki.»

Malaisia peaministri teade tekitas Hiinas, kust oli pärit üle poole MH370 reisijatest, suurt pahameelt. Paljud keeldusid Malaisia väiteid uskumast ja kutsusid üles Hiina presidenti Xi Jinpingi aitama neil õiglust jalule seada.

«Loodame, et president aitab kiiresti meie inimesi päästa,»  ütles lennuõnnetuses tütre kaotanud Zhang Yongli. «Riik aitab meid. Meie pered saavad veel häid uudiseid kuulda,» avaldas ta veendumust, lisades, et tema hinnangul maandus lennuk turvaliselt või ei tõusnudki õhku.

«Malaisia varjab tõtt» seisis ühel protestijate plakatil. Hommikusse protesti pidi sekkuma ka politsei, kes püüdis tõkestada sissepääsu büroohoonesse, kus asub Malaysia Airlinesi esindus.

Hiina välisministeerium avaldas ametlikult ohvrite perekonnaliikmetele kaastunnet ja kutsus üles Malaisiat jätkama õnnetuse põhjuste uurimist ning osutama abi perekondadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles