Obama süüdistab Iraani tuumaleppe vastaseid uue Lähis-Ida sõja mahitamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

Obama süüdistas eilses kõnes Kongressi tuumaleppevastaseid sõja õhutamises tugitoolist ning sõnas, et leppevastased on samad jõud, kes pooldasid sõjalist sekkumist Iraagis.

USA president on muutnud oma Iraagi sõja vastasuse trumpkaardiks Kongressi tuumaleppevastaste vastu, sildistades viimaseid sõjarditeks.

Obama sõnul on praegu valik diplomaatia ja mingit sorti sõja vahel, president kehutas USA seadusandlikku kogu sõjatrummide tagumisele ja tavapärastele lahendustele vastu seisma.

Tema sõnul peab ette vaatama lobistide eest, kes kasutavad oma retoorikas samasuguseid argumente nagu Iraagi sõja kümnenditagused pooldajad.

Obama kõne valmistab ette Iraani tuumaleppe arutamist Kongressis selle aasta septembris. Vabariiklased on leppele üsna üheselt vastu, president jääb lootma oma parteikaaslaste demokraatide üleüldisele poolehoiule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles