Migrant jõudis Eurotunnelist peaaegu Ühendkuningriiki

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrant
Migrant Foto: SCANPIX

Briti saari ja mandri-Euroopat ühendava Eurotunneli teatel jõudis üks migrant selle tunneli kaudu Prantsusmaalt peaaegu Ühendkuningriiki.

Sudaanist pärit mees arreteeriti sel teispäeval paari kilomeetri kaugusel Ühendkuningriigi poolsest sissekäigust, edastab BBC.

Eurotunneli pikkus on 50,5 kilomeetrit ehk seega suutis mees läbida pika vahemaa ilma, et keegi oleks seda märganud.

Eurotunneli pressiesindaja sõnul õnnestus sel mehel peaaegu see tunnel läbida.

Pärast mehe leidmist korraldati tunnelis neli reidi, mille tõttu oli rongiliikluses nelja tunni jooksul seisakuid. Haarangutega tabati tunnelist 180 migranti.

40-aastasele sudaanlasele esitati süüdistus rongiliikluse takistamises ning ta peab Ühendkuningriigis Medways kohtu ette astuma.

Sudaanlane tabati päeval, mil umbes veel 600 migranti püüdis Eurotunnelisse pääseda.

Prantsusmaalt tahavad tuhanded Aafrika ja Lähis-Ida päritolu migrandid jõuda Eurotunneli kaudu jalgsi Suurbritanniasse.

Alates juunist on Eurotunnelisse pürginud tuhandeid, kellest üheksa kaotas elu.

Briti välisminister Philip Hammond sõnas, et Eurotunneli valvamist on nii Ühendkuningriigis kui Prantsusmaal pidevalt tõhustatud.

Kinnitamata andmetel on Calais` ja selle lähedal umbes 3000 migranti, kelle sihtmärgiks on Briti saared. Osa neist ei ole pürginud Eurotunnelisse, vaid katsetanud enda peitmist kaubaautodesse, et Ühendkuningriiki jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles