Taifuun Soudelor nõudis Taiwanil esimese inimelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taifuun Taiwanile lähenemas.
Taifuun Taiwanile lähenemas. Foto: SCANPIX

Taiwani poole liikuv taifuun Soudelor nõudis eile saareriigil esimese inimelu, kui kõrged laided tõmbasid merre endaga kaasa kaheksa-aastase tüdruku, ütlesid ametnikud reedel.

Nädala algul käimasoleva aasta tugevaimaks tormiks nimetatud Soudolor on viimastel päevadel nõrgenenud, kuid võimud hoiatasid, et võib enne maabumist tugevneda.

Taiwani kaugematelt saartelt on evakueeritud üle 2000 inimese ning sõjavägi viidi kõrgendatud valmisolekusse. Lisaks tühistati mõned lennud.

Lained tõmbasid hukkunud tüdruku endaga kaasa riigi kirdeosas Yilani maakonnas. Samas vahejuhtumis läks kaduma veel üks laps, pääsesid üks väikelaps ja 38-aastane naine. «Hukkunud tüdruku ja kadumaläinud neiu viisid minema tugevad lained,» ütles tuletõrje pressesindaja AFP-le.

Soudelor asus täna hommikul umbes 440 kilomeetri kaugusel kagus Hualieni maakonnast. Taifuuni keskmes puhuvad tuuled 173 kilomeetrise tunnikiirusega ning maabub kesk-idarannikul täna hilisõhtul või homme varahommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles