Leedu: välisteenistused üritasid piirivalvureid värvata neljal korral

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu lipp paraadil
Leedu lipp paraadil Foto: PETRAS MALUKAS/AFP

Välisriikide teenistused on 2015. aastal üritanud värvata Leedu piirivalveametnikke neljal korral, teatas piirivalve täna.

«Tänavu on kindlaks tehtud neli juhtumit, mil (välisriikide teenistused) üritasid värvata Leedu piirivalveametnikke. Mullu oli vastav arv kuus,» teatas piirivalve pressiteates.

Piirivalve pressiesindaja Rokas Pukinskas keeldus täpsustamast värbamiskatseid teinud riike. Lisaks ei täpsustanud ta kuidas piirivalve värbamisest teada sai.

Märtsis teatas Leedu julgeolekuamet, et Valgevene üritas värvata Leedu institutsioonide ametnikke, kes olid Valgevenes reisil.

Tollases teates väideti, et Valgevene eriteenistustele pakub enim huvi teave Leedu piirivalve ja politsei territoriaalüksuste personalist, tööruumidest, transpordivahenditest, relvastusest, tehnilistest kaitsevahenditest jmt.

Samuti olevat Venemaa föderaalne julgeolekuteenistus (FSB) eelmisel aastal üle riigipiiri liikunud Leedu kodanikke aktiivselt küsitlenud ja värvanud.

Piirivalve tugevdas pärast teadet oma ametnikele kehtestatud reegleid välismaale reisimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles