Venemaa kommunistid algatasid kampaania: tee Leniniga selfie

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venemaa kommunistliku partei noorteorganisatsioon käivitas projekti, milles kutsub eakaaslasi üles jagama endast isetehtud fotosid ehk selfie`sid, kus nad on end jäädvustanud koos Nõukogude Venemaa rajaja Vladimir Lenini monumentidega. 

Rühmitis kasutab selleks märksõna «LeninLives» (Lenin elab) ja grupi sõnul on projekt «odav ja efektiivne viis populariseerida noorte seas maailma proletariaadi juhti». Kampaania algas augusti alguses vene sotsiaalvõrgustikus Vkontakte ja selle juurde kuuluvad ka auhinnad: näiteks tahvelarvutid, millesse on laetud 45-köitelised Lenini kogutud teosed.

Komi vabariigi aktivistide peas sündinud mõtet pooldab teiste seas kommunistide parteijuht Gennadi Zjuganov. «Toetame seda igal juhul. Ma arvan, et Vladimir Iljitš (Lenin) oleks tänulik.»

Venemaal on rohkem kui 6000 Lenini kuju. Tähelepanu juhtimine nende kohatisele kehvale olukorrale olevat samuti üks ajend kampaania algatamiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles