Islamiriik võttis Süüria keskosas vangi 230 tsiviilelanikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria kristlikud omakaitseväelased
Süüria kristlikud omakaitseväelased Foto: YOUSSEF KARWASHAN/AFP

Sunniidi äärmusrühmitus Islamiriik (IS) võttis Süüria keskosas Al-Qaryataini linnas vangi 230 tsiviilisikut, kelle hulgas on vähemalt 60 kristlast, ütles vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus täna.

Inimesed võeti kinni neljapäeval, pärast seda kui IS oli linna kolmapäeva õhtul vallutanud.

«Daesh röövis Al-Qaryatainis läbi viidud haarangu käigus vähemalt 230 inimest, nend e hulgas vähemalt 60 kristlast,» ütles vaatluskeskuse juht Rami Abdel Rahman IS-i araabiakeelset lühendit kasutades.

Paljud kristlased olid põgenenud Al-Qaryataini Põhja-Süüriast Aleppo provintsist.

IS süüdistab kinnivõetud inimesi koostöös režiimiga ja linna vallutanud džihadistidel oli neist nimekiri. IS-i võitlejad jälitasid ka peresid, kes püüdsid linnast põgeneda või peitu pugeda, rääkis Abdel Rahman.

Al-Qaryatain asub poolel teel IS-i valduses olevast Homsi idaosast lääne poole jäävasse Qalamuni piirkonda. Enne sõda elas linnas 18 000 inimest, kelle hulgas oli nii sunniite kui umbes 2000 katoliiklast ja õigeusklikku.

Ühe praegu Damaskuses elava Al-Qaryataini kristlase sõnul on tema usukaaslaste hulk linnas kahanenud 300-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles