Prantsusmaa alustas lennukirusude otsinguid Réunioni saare lähistel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Réunioni saar.
Réunioni saar. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa alustas täna otsinguid India ookeanis Réunioni saare lähistelt, kust hiljuti leiti tiivatükk, mis võib kuuluda kadunuks jäänud Malaysia Airlinesi lennule MH370.

Otsingute eesmärgiks on leida lennukijäänuseid, mis võivad lisaks 29. juulil leitud lennukitiivale paikneda saarelähistes vetes.

Prantsuse sõjavägi saatis CASA transportlennuki tegema otsinguid Réunioni saare ranniku lähistele, ütles sõjaväelane Aline Simon AFP-le.

Malaysia Airlinesi lend MH370 kadus 2014. aasta märtsis teel Kuala Lumpurist Pekingisse. Boeing 777 lennukis oli ühtekokku 239 reisijat ja meeskonnaliiget.

Prantsuse eksperdid alustasid kolmapäeval India ookeanis Réunioni saare randa uhtud lennukitüki uurimist, et teha kindlaks, kas see kuulub eelmise aasta märtsis kadunuks jäänud Malaisia reisilennukile. Uurimise juures viibivad Prantsuse, Malaisia ja Austraalia eksperdid, Boeingu töötajad ja Hiina esindajad, sest hiinlased moodustasid suurima osa hukkunud reisijaist. Protseduuridega kursis olevate allikate sõnul võtab uurimine aega mitu päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles