Türgi külmutas Jeemeni ekspresidendi ja mässujuhtide varad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huthi mässulised.
Huthi mässulised. Foto: SCANPIX

Türgi külmutas Jeemeni endise režiimi kõrgete ametiisikute, seal hulgas ekspresidendi Ali Abdullah Saleh' ja šiiamässuliste huthide juhtide varad, teatas riiklik uudisteagentuur Anatolia täna.

Ankara samm lähtub ÜRO Julgeolekunõukogu sanktsioonidest, mis kehtestati samale viiele isikule rahu ohtuseadmise eest.

Valitsuselt toetuse saanud ja ametlikult avaldatud nimekirjas on Saleh, tema poeg Ahmad Ali Abdullah Saleh ning huthide juhid Abdulmalik al-Huthi, Abdullah Yahya al-Hakim ja Abd al-Khaliq al-Huthi.

Sanktsioonid näevad ette kõigi viie võimalike Türgis paiknevate varade, pangarvete ja pangaseifide sulgemise 26. veebruarini 2016.

Saleh valitses Jeemenit 33 aastat, enne kui oli sunnitud aastase verise ülestõusu survel 2012. aastal ameti maha panema. Seejärel läks ta koos endale ustava osaga sõjaväest üle huthide poolele. Teda süüdistatakse huthide abistamises Jeemeni uue presidendi Abedrabbo Mansour Hadi jalgealuse õõnestamiseks veebruaris.

Märtsis alustasid araabia riigid eesotsas Saudi Araabiaga õhurünnakuid huthidele ja nende liitlastele, kes olid vallutanud Jeemeni pealinna Sanaa ja liikusid lõuna poole, sundides valitsuse Saudi Araabiasse põgenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles