Pariis maksab Mistrali-tehingu eest alla 850 miljoni euro

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Prantsusmaa otsus jätta Venemaa ilma kahest talle ehitatud Mistral-klassi helikopterikandjast läheb maksma alla 850 miljoni euro, ütles olukorraga kursis olev allikas reedel Interfaxile.

«Pidades silmas, et Venemaa maksis Prantsusmaale tehingu kogumaksumuseks arvatud 1,2 miljardist eurost 840 miljonit ja võttis endale kohustuse maksta laevadelt Vene seadmete mahamonteerimise eest, ei ulatu kogusumma, mille Venemaa saab, üle 850 miljoni euro,» ütles allikas.

Tema sõnul sai Venemaa Prantsusmaalt juba enne tehingu katkestamist 80 miljonit eurot alustele Balti laevatehases ehitatud ahtrite eest. Peterburis asuvas Balti laevatehases valmistatud ahtriosad liideti Prantsusmaal Saint-Nazaire'is ülejäänud alusega.

Kremli pressiteenistus teatas kolmapäeval, et «konsultatsioonides, mis möödusid Vene-Prantsuse suhetele omases tavapäraselt sõbralikus õhkkonnas, jõudsid eksperdid mõlemale poolele vastuvõetavale kokkuleppele Venemaa poolt lepingu alusel makstud raha ja kohale toimetatud varustuse ja materjalide tagastamises».

«Prantsusmaa on juba kõnealuse summa üle kandnud ning pärast varustuse tagastamist saab omanikuõigused. Moskva peab Mistralide küsimust täielikult lahendatuks,» kirjutati teates. 

Venemaa saab oma kulutustele vastava summa, kinnitas Prantsuse kaitseminister Jean-Yves Le Drian neljapäeval raadiojaamale RTL antud usutluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles