USA kinotulistaja pääses surmanuhtlusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Holmes
James Holmes Foto: SCANPIX

USA vandekohtu liikmed ei suutnud reedel kokku leppida surmanuhtluses 12 inimest tapnud kurikuulsale kinotulistajale James Holmesile, keda ootab nüüd eluaegne vanglakaristus.

Otsuse määrab hilisemal istungil ametlikult kohtunik, kuid vandekohus ütles iga 12 süüdistuspunkti kohta: «Meil, vandekohtul, ei ole ühtset lõplikku seisukohta karistuse osas selles süüdistuspunktis .... ja me mõistame, et kohus määrab karistuseks eluaegse vanglakaristuse ilma armuandmise võimaluseta.»

Juulis mõistis vandekohus Holmesi süüdi esimese astme mõrvades, lisaks mõrvakatses ja lõhkeaine omamises.

Kaitse viitas süüaluse väidetavale vaimuhaigusele ja kutsus tema suhtes halastust üles näitama. Vähemalt ühele vandekohtu üheksast nais- ja kolmest meesliikmest see mõjus.

Kohtunik Carlos Samour tänas vandekohut ja määras Holmesi kohtuotsuse ametliku väljakuulutamise 24.-26. augustini.

Holmes (27) avas 2012. aasta juulis Colorado osariigis Aurora linnas Batmani-filmi "Pimeduse rüütli taastulek" ("The Dark Knight Rises") kesköise seansi ajal tule, tappes 12 ja vigastades 70 inimest. Hukkunute seas oli ka kuueaastane laps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles