Air Baltic kinnitas, et neli lennukimeeskonna liiget viiest olid alkoholi tarvitanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Läti lennufirma Air Baltic piloot ja kolm meeskonnaliiget võeti laupäeva hommikul enne õhkutõusmist lennukilt maha, kuna ei läbinud alkotesti, teatas Norra politsei. Air Baltic kinnitab oma kodulehel, et neli meeskonnaliiget viiest olid tarvitanud alkoholi.

Reisilennuk pidi sõitma Oslost Kreekasse.

«Alkotesti tulemused kinnitasid, et viiest meeskonnaliikmest neljal oli väljahingatava õhu alkoholi sisaldus lubatud 0,2 promillist kõrgem,» ütles politsei esindaja Edith Ek Sörensen.

Piloot, kaaspiloot ja kaks stjuardessi võeti vahi alla ja viidi haiglasse vereproovi tegema.

Politsei kontrollis meeskonda anonüümse vihje peale. Kui alkomeetri test vereprooviga kinnitust leiab, ähvardab süüdlasi kuni kaheaastane vangistus.

Norra päevalehe teatel pidi Norra reisifirma Startour tšarterlend suundima Kreetale, lennuki pardal oli 109 reisijat.

Air Baltic teatas oma kodulehel, et turvalisus on nende prioriteet. Lennufirma kõrvaldas ajutiselt töölt neli meeskonnaliiget, kuni uurimine lõpetatakse.

Air Baltic palus reisijatelt juhtunu pärast vabandust ning toonitas, et kohe kui uurimine on lõppenud, hinnatakse täiendavaid turvameetmeid koostöös lennuametiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles