Taifuun Soudelor nõudis vähemalt 14 ohvrit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taifuun Soudelor
Taifuun Soudelor Foto: SAM YEH/AFP

Pühapäeval Hiina kohale jõudes troopiliseks tormiks nõrgenenud taifuunis Soudelor hukkus või jäi kadunuks 22 inimest, tormi tõtu on kokku varisenud kümned elumajad ja elektrita jäänud miljonid majapidamised.

Laupäeva õhtul Hiina Fujiani provintsi rannikul maabunud taifuun nõrgenes üle provintsi liikudes troopiliseks tormiks. Zhejiangi provintsi mägialadel hukkus mudavooludes üheksa ja jäi kadunuks kolm inimest.

Fujiani võimud evakueerisid taifuuni eest üle 370 000 inimese ja andsid 32 000 laevale korralduse enne tormi sadamatesse naasta.

Laupäeval laastas taifuun Taiwani, kus päästeteenistuse teatel sai surma viis ja vigastada 185 inimest. Tormi järel on leidmata viis inimest, teiste seas ema kahe tütrega, kelle torm merele puhus. Taiwanil purustas torm elektriliine, elektrita jäi üle 4 miljoni majapidamise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles