Meeleavaldused Prantsuse pensionireformi vastu muutusid vägivaldseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlev auto Lyonis.
Põlev auto Lyonis. Foto: SCANPIX

Sajad tuhanded president Nicolas Sarkozy pensionireformi vastased tulid täna taas Prantsusmaa tänavatele meelt avaldama. Protestiaktsioonidega kaasnenud streigid seiskasid paljudes paikades liikluse ja mitmes linnas puhkesid rahutused.

Täna streigivad naftatöötlemistehaste ja lennujaamade töötajad, rongijuhid, õpetajad, postitöötajad ja sularahaautomaatide varustajad. Lisaks tööseisakutele on üle riigi tänaseks plaanitud enam kui 200 meeleavaldust, kus löövad aktiivselt kaasa üliõpilased, vahendas Reuters.

Protestijad on vastu valitsuse kavale tõsta pensionile mineku miinimumiga 60-lt 62-ni.

Vägivald puhkes täna Lyonis, kus noored süütasid autosid ja prügikaste, lõhkusid poodide ja pangahoonete aknaid ning rüüstasid kauplusi. Pariisi eeslinnas Nanterre'is kasutas politsei protestijate laialiajamiseks pisargaasi, teises eeslinnas Mantes-la-Jolie's süüdati ja lükati ümber autosid.

Mujal on meeleavaldused möödunud üldiselt rahumeelselt. Kokku on tänavatele tulnud vähemalt pool miljonit inimest, teatas siseministeerium.

Senat peaks vaatamata protestidele pensionireformi heaks kiitma eeldatavalt sel neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles