DHKP-C võttis vastutuse rünnaku eest Istanbuli USA konsulaadile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DHKP-C võitlejad lahkunud seltsimeest mälestamas
DHKP-C võitlejad lahkunud seltsimeest mälestamas Foto: Cagdas Erdogan/AP

Türgis keelustatud marksistlik äärmusrühmitus Revolutsiooniline Rahvavabastusrinne (DHKP-C) võttis täna vastutuse rünnaku eest USA konsulaadile Istanbulis.

DHKP-C ütles veebilehel, et konsulaadi pihta avas tule üks rühmituse naisliikmeid - Hatice Aşık. Ta sai politsei kuuli läbi haavata, peeti kinni ja toimetati haiglasse.

«Meie võitlus jätkub, kuni imperialism ja selle kollaborandid on riigist lahkunud ja iga jalatäis kodumaast USA baasidest puhastatud,» öeldi avalduses.

Türgi valitsusametnik ütles varem, et USA konsulaadi pihta tule avamises kahtlustatakse marksistlikku äärmusrühmitust.

«Rünnak konsulaadile on seotud DHKP-C-ga,» ütles tundmatuks jääda soovinud ametnik. Sama rühmitus võttis 2013. aastal vastutuse enesetapurünnaku eest USA saatkonnale Ankaras.

Türgi alustas kahe nädala eest õhurünnakuid IS-i positsioonidele Süürias ja andis IS-i vastasteks operatsioonideks oma İncirliki lennuväebaasi USA sõjalennukite käsutusse.

Pühapäeval saabus İncirliki kuus USA sõjalennukit F-16, et ühineda liitlaste võitlusega Islamiriigi vastu, ütlesid Ühendriikide sõjaväelased. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles