Airbaltic suurendab alkotestide arvu meeskonnaliikmetele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirma AirBaltic lennuk
Lennufirma AirBaltic lennuk Foto: SCANPIX

Läti lennufirma Airbaltic otsustas hoogustada meeskonnaliikmete alkoholijoobe testimist pärast vahejuhtumit, mille käigus tõsteti nädalavahetusel Oslos lennukilt maha neli alkomeetritestil põrunud meeskonnaliiget, ütles firma asepresident Jānis Vanags esmaspäeval.

Vanags ütles avalik-õigusliku televisiooni hommikuprogrammis, et lennufirma on rakendanud täiendavaid turvameetmeid ning hakkab meeskonnaliikmete alkoholijoovet varasemast tihedamini kontrollima.

«Testid viiakse läbi valikuliselt. Meie alkotestid on palju karmimad kui enamikus Euroopa riikides, kus neid piiravad seadused või ametiühingud. Airbaltic viib selliseid teste läbi iga päev,» lausus ta.

Vanagsi sõnul ei lubata Oslos lennukilt maha tõstetud piloodil ja kolmel meeskonnaliikmel enam Airbalticus töötada.

AFP tsiteeris varem Norra Romerike politseiuurijat Edith Ek Sørenseni, kelle sõnul ületas viiest meeskonnaliikmest nelja joove lubatud 0,2 promilli taseme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles