Hiina keelab 120 «kahjuliku» laulu levitamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiina keelab 120 «kahjuliku» laulu levitamise internetis, sest need propageerivad seksi, vägivalda või «õhutavad seaduserikkumisele», teatasid võimud.

Ühelgi isikul ega organisatsioonil ei lubata levitada laule, mis «sisaldavad roppusi, vägivalda, kuritegevust või kahjustavad ühiskondlikku moraali», teatas Hiina kultuuriministeerium esmaspäevases avalduses.

Enamiku musta nimekirja kantud palade autorid on tundmatud, ent lugudel on kõlavad pealkirjad nagu «Ei sõpra ilma rahata» («No Money No Friend»), «Suitsiidipäevik» («Suicide Diary«) ja «Ei taha minna kooli» («Dont Wan't to Go to School»), selgub avaldusega saadetud nimekirjast.

Ministeerium teatas, et annab «organisatsioonidele konkreetsed eesmärgid enesetsensuuriks», lisades, et firmad peaksid «eemaldama sisu täpselt ja parandama oma teenust».

Igaüks, kes korraldustele ei allu, «seisab silmitsi karmi karistusega seadusega ette nähtud korras.»

Hiina võimud kasutavad veebile ligipääsu kontrollimiseks ulatuslikku tsensuurisüsteemi, mida tuntakse Suure Hiina tulemüüri nime all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles