Pakistani pedofiiliakülas ahistati ligi kolmesadat last

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Pakistani ametivõime ja politseid süüdistatakse loiduses alaealiste kuritarvitamiste suhtes, mille käigus kasutati ära 280 alla 14-aastast tüdrukut ja poissi.

Lapsepilastus leidis aset India piiri lähedases Hussain Khan Wala külas Punjabi provintsis. Toimunu filmiti üles ja materjali kasutati seejärel vanematelt ja perekondadel raha väljapressimiseks. Teine osa müüdi lapspornot kajastavatele veebisaitidele.

Kohalikud ütlevad aga, et ametivõimud ei liigutanud lillegi kuni hetkeni, mil toimuv paisus üleriigiliseks skandaaliks. «Kui ma läksin jaoskonda, siis politsei isegi ei kuulanud mind,» lausus ühe vägistamisohvri ema. «Esimene politseinik ütles, et ma peaksin küsima oma tütrelt, kas tema vägistaja on tema armsam.»

Rahvas tekitas viha ka politsei vassimine ohvrite arvu ja vanuse kohta. Korrakaitsjad väitsid nimelt, et lapsed olla olnud ärakasutamise hetkel juba «selgelt teismeeas». Ohvreid esindava advokaadi Latif Ahmed Sara sõnul mõjutas lapseahistamine küla ligi 5000 elanikuga küla iga kolmandat majapidamist.

Politsei väidab, et võttis juhtumit algusest peale tõsiselt ja julgustanud inimesi mošeedes, et nad tuleksid oma kogemustega lagedale. Kümnest süüdistatavast on korrakaitsjate sõnul kinni võetud seitse.

Konfiskeeritud materjali põhjal selgus, et suur osa kaadritest võeti üles klassiruumis ja taludes. «Võin teile kinnitada, et selle ebainimliku teoga seotud inimesed võetakse vastutusele,» kinnitas kohalik politseijuht Rei Babar. «See ei ole midagi, mis oleks alles hiljuti alanud, pigem on see seotud viimase seitsme-kaheksa aastaga.»

Eelmisel nädalal toimusid kokkupõrked politsei ja sadade meeleavaldajate vahel, kes usuvad, et kurjategijaid kaitstakse seetõttu, et nende hulka kuuluvad ka kohalikud mõjukad tegelased. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles