Porošenko andis käsu hoida ära vaenlase võimalikud pealetungid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petro Porošenko.
Petro Porošenko. Foto: Reuters/ScanPix

Ukraina president Petro Porošenko andis esmaspäeval kindralstaabi ja kaitseministeeriumi juhtkonnale korralduse tegutseda Minski lepete raames ning hoida ära «vaenlase» võimalikud pealetungid, ütles riigipea pressiesindaja.

Kindralstaabi ülem Viktor Muženko teavitas eelnevalt esmaspäeva õhtul Porošenkot sellest, et sõjaväe 72. brigaad sattus 152-millimeetrise kaliibriga suurtükkide tule alla, ütles Porošenko pressiesindaja Svjatoslav Tseholko suhtlusvõrgustikus Facebook.

Ukraina relvajõudude juhtkond on teavitanud Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE), Venemaa esindajaid ühises relvarahu kontrolli- ja koordinatsioonikeskuses (JCCC) ning Kiievi läänepartnereid separatistide relvarahurikkumistest ning sellest, et Ukrainal on õigus vastata kohaselt nendele väljakutsetele, muuhulgas kasutades tulejõudu hävitamise eesmärgil.

«Eesliinil ülesandeid täitvatele terroritõrjeoperatsiooni vägedele on antud vastav luba,» teatas Ukraina välisministeeriumi pressiteenistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles