91-aastane austraallane sai süüdistuse kokaiiniveos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: AFP/SCANPIX

Austraalias astub kohtu ette 91-aastane mees, kes vedas riiki seepidesse peidetult mitu kilo kokaiini.  

Sydneyst pärit endisest kirurgist Victor Twartz naasis Austraaliasse Indiast, kui tema juurest leiti 27 seepi, mis olid täidetud umbes 4,5 kilo meelemürgiga. Meest süüdistatakse piiri peal kontrollitava uimasti ärilises koguses transportimises, mille eest on maksimaalne karistus eluaegne vangistus. 

Politsei sõnul langes Twartz kurjategijate jõugu ohvriks, kellega oli interneti teel tutvunud ja sõbrunenud. Meelitamine vanahärra usalduse võitmiseks kestis virtuaalselt mitu kuud. Kuigi pereliikmed hoiatasid politseid, ei saanud korrakaitsjad mehe riigist lahkumist takistada.

«Igal juhul on olemas tõendid sellest, et rühmitis pettis mees legitiimselt ja kasutas teda ära,» lausus Austraalia politsei organiseeritud kuritegevuse vastane komandör David Stewart. «Legitiimne pettus» on eraldi termin, mis välja mõeldud just selliste juhtumite tarvis.

Twartz ütles, et ta sai petta Delhis kohatud inimestelt, kellega ta oli varasemalt interneti teel sõbrunenud. Kott anti talle vahetult enne kojulendu sõnade saatel, et selles on kingid kellegi Austraalias elava inimese jaoks.

Stewarti sõnul on sarnase petuskeemi tagajärjel vahistatud viimase kahe aasta jooksul 40 austraallast. Twartzi juhtum läheb kohtusse oktoobris. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles