Isa lasi oma tütrel Dubais meelega uppuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubai rand.
Dubai rand. Foto: AFP/SCANPIX

Araabia Ühendemiraatides Dubai rannas uppus 20-aastane naisterahvas, kelle isa ei lasknud vetelpäästjaid talle ligi: ta ei tahtnud, et võõrad mehed tema tütart puudutaksid.

Dubai politsei otsingu- ja päästeosakonna asedirektor Ahmed Burqibah ütles, et «pikka kasvu ja tugeva kehaehitusega» Aasia mees viis oma perekonna mere äärde piknikule. Lapsed olid parasjagu ujumas, kui tütar sattus hätta ja hakkas appi karjuma.

Kui kaks vetelpäästjat tõttasid appi, muutus isa aga Burqibahi sõnul hoopis vägivaldseks ja hakkas neid tõukama, takistades ligipääsu tütreni. «Ta ütles neile, et ta eelistab oma tütart surnult sellele, et teda puudutaksid võõrad mehed,» rääkis asedirektor. «Isa uskus, et kui mehed tema tütart puutuksid, rüvetaks see tema au.»

Kui isa poleks vahele seganud, jäänuks tüdruk Burqibahi hinnangul suure tõenäosusega elama. «Ta suri õnnetutel asjaoludel, kuid tal oleks olnud võimalus jääda ellu. Eriti kui võtta arvesse, et päästemeeskond oli tema päästmisele nii lähedal.»

Politsei võttis isa hiljem vahi alla süüdistatuna oma tütre elu päästmise ja päästjate töö takistamises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles