Kosi saarel peksid politseinikud põgenikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Kosi saarel
Migrandid Kosi saarel Foto: YANNIS BEHRAKIS/REUTERS

Täna migrantide rünnaku alla sattunud politseinikud võtsid kasutusele kumminuiad ja isegi tulekustutid, Kosi linnapea hoiatab veresauna eest.

Kähmluseks läks peamiselt Afganistani ja Süüria põgenikega siis, kui politsei suunas nädalaid tänavatel ja randadel elutsenud inimhulkasid kohalikule jalgpallistaadionile.

Jalgpallistaadioni sissepääsu juures läks aga mäslemiseks ja trampimiseks ning politsei kasutas olukorra ohjeldamiseks vägivalda. Ateena politseiametniku sõnul proovisid põgenikud politsei tugipunkti sisse murda, et oma paberiasjad kiiremini korda ajada, samas kui võimukandjad tahtsid dokumentidega tegeleda staadioni väljakul.

Kosi linnapea sõnul on 30 000 elanikuga saarele maabunud 7000 põgenikku ja pingete kuhjumise korral on võimalik suisa veresaun.

Alates selle aasta jaanuarist on Kreekasse jõudnud umbes 124 000 migranti, peaminister Tsipras on nimetanud olukorda riigi valitsuse jaoks täielikult üle jõu käivaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles