Pildid: Soulis pani protestija end Jaapani saatkonna ees põlema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad meest ära viimas
Päästetöötajad meest ära viimas Foto: JUNG YEON-JE/AFP

Lõuna-Korea pealinnas Soulis pani üks mees end kolmapäeval Jaapani saatkonna ees põlema, et nõuda Tokyolt vabanduse palumist korea naiste sundimise eest sõjaväe bordellidesse Teise maailmasõja ajal.

Pealtnägijate sõnul reageerisid teised protestijad kiiresti ning kustutasid leegid. Mees toimetati minema, tema seisund ei ole teada.

Uudisteagentuuri Yonhap andmetel oli tegemist 81-aastase lõunakorealasega.

Umbes tuhat meeleavaldajat oli kogunenud Jaapani saatkonna ette enne laupäeva, mil tähistatakse 70 aasta möödumist Jaapani koloniaalvõimu lõppemisest Korea poolsaarel.

Lõuna-Korea sõnul ei ole Jaapan ikka veel avaldanud piisavalt kahetsust seoses korea naiste sundimisega töötama Jaapani sõjaväe bordellides.

Tokyo väitel on see teema lahendatud 1965. aasta kahepoolse kokkuleppega, millega taastati kahe riigi vahel diplomaatilised suhted ning Tokyo nõustus andma endisele kolooniale 800 miljoni dollari ulatuses laene või toetusi.

Lõuna-Korea president Park Geun-Hye ütles, et ta ei kohtu Jaapani peaministri Shinzo Abega enne, kui Tokyo on täielikult kahetsust avaldanud.

Foto: Young Ho/Lee Young Ho/Sipa USA
Foto: KIM HONG-JI/REUTERS
Foto: Young Ho/Lee Young Ho/Sipa USA
Foto: NEWS1/REUTERS
Esireas meelt avaldamas prouad, keda Teise maailmasõja ajal bordellidesse sunniti
Esireas meelt avaldamas prouad, keda Teise maailmasõja ajal bordellidesse sunniti Foto: JUNG YEON-JE/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles