Hiinas hukkus laohooneplahvatustes vähemalt 13 ja sai vigastada mitusada inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiina põhjaosas Tianjinis sai kolmapäeval laohoonesse paigutatud lõhkeainesaadetise plahvatustes surma 13 ja vigastada vähemalt 300 inimest, teatas riigimeedia.

 

Politsei teatel kõmatas esialgne plahvatus ohtlike materjalide laohoonesse paigutatud laevakonteineris, mis sisaldas lõhkeaineid. Hoone kuulub logistikafirmale.

Kommunistliku partei ajaleht People's Daily teatas, et 13 inimest sai surma. Leht lisas, et osa inimesi on lõhkeainete plahvatuse tagajärjel puhkenud suurpõlengu tõttu lõksus.

Väljaanne Beijing News teatas, et sadamalinna haiglatesse on saabunud 300-400 vigastatut.

Rahvusringhäälingu CCTV teatel on tuletõrjujad saanud põlengu kontrolli alla, ehkki kustutatud seda veel pole.

Ametliku uudisteagentuuri Xinhua teatel võitlevad leekidega 10 päästemeeskonda ja 35 tuletõrjeautot. Kaks tuletõrjujat on kadunud, lisas agentuur.

Xinhua teatel kõmatas plahvatus Eesti aja järgi kella 19.30 paiku.

Sündmuskohal viibiv AFP ajakirjanik nägi purunenud klaase veel kolme kilomeetri kaugusel plahvatuskohast. Plahvatuse tagajärjel langes linnale ehitusprahti. Veel kuus tundi pärast plahvatust hõljub elumajade kohal suits.

Hiina maavärinavõrgustike keskus teatas sotsiaalvõrgustikus Weibo, et esimese plahvatuse jõud oli võrdne kolme ja teine 21 tonni TNT-ga.

Weibosse postitatud videodelt on näha õhku sööstvat tulekera ning vähemalt kahte plahvatust.

Plahvatuse lööklaineid oli tunda mitme kilomeetri kaugusel, lisas Xinhua.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles