Seimiliige: Leedu peab rakendama burkakeeldu enne pagulaste tulekut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaetud Indoneesia naised ringi kappamas.
Kaetud Indoneesia naised ringi kappamas. Foto: AMAN ROCHMAN/AFP

Leedu peab enne pagulaste vastuvõtmist tõhustama turvameetmeid ja uuendama pagulaste riietust, eelkõige burkat puudutavat seadusandlust, ütles täna seimi riikliku julgeoleku- ja kaitsekomisjoni esimees Artūras Paulauskas.

«Pole mingi saladus, et pagulased, keda Leedu lubas vastu võtta, on teistest religioonidest ja teiste uskumustega. Me peame järgima Prantsusmaa, Eesti ja mõnede teiste Euroopa riikide eeskuju vältimaks võimalikke arusaamatusi ning reguleerima etniliste rõivaste - burkade - kandmist avalikus ruumis,» ütles Paulauskas.

Olgugi, et Euroopa jagab omavahel pagulasi, seab iga riik oma reeglid, mida pagulased peavad järgima, lausus ta.

Leedu peab lisaks pagulaste heaolule hoolitsema ka riikliku julgeoleku eest ning näokatete kandmise keelustamine on üks ennetusmeetmetest, millega tagatakse julgeolek siis, kui tulevad põgenikud islamiusulistest riikidest, lisas Paulauskas.

«Eesti ja naaberriik Läti juba arutavad nägukatvate riietusesemete kandmise keelustamist. Taolised arutelud on möödapääsmatud, sest pagulaste küsimus on väga oluline. Me kõik mäletame Prantsuse juhtumit, mil burkakeelu diskussioon küttis kirgi. Meil on võimalus seda ennetada,» ütles rahvasaadik.

Vahemere põgenikekriisi lahendamise raames võtab Leedu vastu järgmise kahe aasta jooksul 325 pagulast, kellest enamik on Süüriast. 255 pagulast saabub Itaaliast ja Kreekast ning 70 kolmandatest riikidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles