Sakslanna tulistas reisihimulist tütart

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Susann Prautsch/AP/Scanpix

Saksamaal Düsseldorfi lähedal avas ema tule oma Austraaliasse reisida soovinud tütre pihta.

Püstolilaske kostis Alt-Heerdti muidu rahulikus linnakeses esmaspäeva südapäeva paiku. Tüli 18-aastase tütre ja 44-aastase ema vahel ägenes kiiresti ning ema haaras relva, kust tulistas lapse pihta viis või kuus korda.

Eluohtlikult vigastatud tütrel õnnestus teise korruse korterist tänavale pageda. Seal andis lähedalviibinud ehitustööline tüdrukule esmaabi ja kutsus kiirabi.

Ema barrikadeeris end samal ajal korterisse. Ajaks, kui politsei kohale jõudis, oli naine juba kriitilises seisundis, sest oli endale kuuli pähe lasknud. Nii ema kui tütar toimetati haiglasse, kus ema hiljem suri. Tütar on politsei teatel paranemas.

Tulistaja-ema kuulus Düsseldorfi Laskmisklubisse ja oli osalenud ka laskmisvõistlustel. Ta oli relvaluba, mis lubas püstolit kodus hoida.

Tüli puhkes Austraalia-reisi pärast, mida tütar plaanis tol päeval alustada.

Kriminaalpsühholoog Rudolf Egg rääkis ajalehele Bild, et tõenäoliselt oli peredraamal pikem eellugu ja tütre reisiplaan sai vaid viimaseks tilgaks. «Suur lähedus, hoolimine ja armastus võib ühe hetkega pöörduda vihkamiseks, vihaks ja vägivallapuhanguiks,» märkis ta. «Ikka ja jälle juhtub, et inimesed, keda me kõige rohkem armastame, on ühtlasi ka inimesed, keda me kõige rohkem vihkame.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles