Arvatavad juudiäärmuslased süütasid Läänekalda külas tulekahju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juudiäärmuslaste vastu protestivad palestiinlased
Juudiäärmuslaste vastu protestivad palestiinlased Foto: Majdi Mohammed/AP

Okupeeritud Läänekaldal süüdati Palestiina beduiinide külas telk ning selle lähedale joonistati heebreakeelne grafiti, teatas vabaühendus täna.

«Palestiina beduiinile kuuluv telk süüdati ja põletati maha. Õnneks keegi vigastada ei saanud, sest telki kasutati ainult loomasööda hoidmiseks,» sõnas Iisraeli vabaühendus Rabid Inimõiguste Eest.

Telgi lähedale oli punasega kirjutatud «administratiivne kättemaks» ning sinna kõrvale joonistatud Taaveti täht. Grafiti viitas Iisraeli võimude praktikale vahistatada inimesi ilma süüdistust esitamata, mida Iisraeli julgeolekujõud nimetavad administratiivseks karistuseks.

Viimati vahistati ilma süüdistuseta kolm arvatavat juudiäärmuslast seoses 31. juulil korraldatud süütamisega Läänekaldal Duma külas. Rünnakus hukkus poolteist aastat vana palestiinlasest laps ja tema isa.

Ametlikult pole Iisraeli võimud kolmele isikule süütamise eest süüdistust esitanud, vaid on viidanud sidemetele juudiäärmusliku organisatsiooniga.

Neli arvatavat juudist asunikku panid 31. juulil põlema maja palestiinlaste küla sissesõidutee ääres, kritseldasid seinale grafiti ja põgenesid naabruses asuvasse asundusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles