Türgi mehed ajavad rohkem habet: nad ei taha sarnaneda terroristidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi habemeajaja tööhoos.
Türgi habemeajaja tööhoos. Foto: SCANPIX

Terrorirühmitise Islamiriik ehk ISIS julmused on toonud kaasa ootamatu kasu Türgi habemeajajatele: aina rohkem mehi kasutab nende teenuseid sooviga, et nad ei sarnaneks välimuselt liiga palju islamistidega.

«Meestel oli moes kasvatada habemeid. Kõik tegid seda ja olukord viis habemeajajate töö vähesuseni,» räägib Lääne-Türgis asuva Manisa provintsi Habemeajajate ja Juuksurite Koja juht Ali Batu. Ent Manisa provintsi meesterahvad lausa voolavat viimasel ajal lõikust saama – nad kardavad näida avalikkuse silmis kui Islamiriigi toetajad.

«Nad ei taha enam näha välja nagu inimesed, kes viivad toime selliseid koledusi. Pärast seda, kui nad on näinud ISISe terrorirühma liikmeid,» ütles Batu.

«7. augustil peeti Manisas kinni 19 Islamiriigi toetajat, kellel olid pikad habemed. Nii et inimesed otsustasid oma habemed maha ajada, et islamistidega mitte liiga sarnaneda. Teisisõnu – ISIS on mõjunud hävitavalt habememoele, kuid aidanud kaasa meie ärile,» selgitas mees.

Üks kohalik mees lausus, et otsustas oma karvastikku pügada pärast seda, kui nägi pühasõdalasi uudistes. «Lasin oma habemel pikemaks kasvada, aga nüüd ma lõikan selle ära. Ma ei taha näha välja nagu ISISe liige,» lausus ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles