Dombrovskis: uus valitsus selgub reedeks

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Dombrovskis valimispäeval.
Valdis Dombrovskis valimispäeval. Foto: SCANPIX

Läti peaministri Valdis Dombrovskise sõnul langetatakse reedel lõplik otsus, millised erakonnad ja valimisliidud pääsevad uude valitsuskoalitsooni.

Hiljutised parlamendivalimised võitnud parempoolse valimisliidu Ühtsuse liidri Dombrovskise teatel on nende senine koalitsoonipartner Roheliste ja Põllumeeste Liit lubanud jätkata ka uues valitsuses, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

Põhimõtteliselt on avaldanud valmisolekut jätkata ka kolmas koalitsioonipartner rahvuslasi ühendav Isamaale ja Vabadusele / LNNK, kuid viimane on seadnud mitmeid tingimusi, mida koalitsiooninõukogus täna ja homme arutatakse.

Kui Dombrovskiselt päriti, kas senised koalitsioonipartnerid jätkavad ka uues valitsuses, lausus peaminister, et see on praeguste läbirääkimiste eesmärk.

Nädala alguses teatas Dombrovskis, et läbirääkimised valimistel teise tulemuse saavutanud venemeelse Koosmeele Keskusega on lõppenud, kuna peaminister polnud nõus vasakpoolse valimisliidu ettepanekuga alustada läbirääkimisi puhtalt lehelt, ilma eeltingimusteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles